7.02.2010 г., 22:58 ч.

За теб, Българийо 

  Поезия
833 0 0

Моя родна страна,
единствена си на света.
Теб безкрайно много аз обичам
и на любов безкрайна се вричам.

 

Няма втора на света
с твойта неземна красота.
Моята мечта си ти,
като светлина във мрака с мен бъди.

 

Твоето име на глас мълвя,
като майка те викам и за теб горя.
Без теб не мога и за миг да живея,
само ти ми даваш сили да се смея.

 

Но кой ли днес те обича,
кой ли с теб се гордее,
кой ли е готов за тебе
и една сълза да пролее.

 

Всеки към чужбина бяга,
някак си да се спасява,
и за миг не осъзнава
каква е нашата държава.

 

Българийо - при теб докрай ще остана!
Моя родна майко - без тебе всичко е измама,
с теб единствено ще споделя
всяка моя радост и тъга.

 

Малко са хората, които ценят България в днешно време. Нужни са ѝ сили и обич от наша страна и България ще успее във всичко. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ - ЕДИНСТВЕНА НА СВЕТА!!!

© Стефан Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??