11.02.2008 г., 20:53 ч.

За тебе Божество бях аз... 

  Поезия » Любовна
702 0 14
 

 

За тебе Божество бях аз...

В очите ти блещукаха звезди -

сияйни, малко лудички дори,

щом любовта се сви във нас.

До мен заставаше като дете,

което чудеса съзира,

поглъщаше ме с поглед озарен

и дивно къпеше го в мене...

И тъй заразно бе това,

не исках, но се влюбих в теб.

Дали миражът ни събра

или пък онзи тих куплет?

Течаха месеци, години...

Красиво чувство бе това...

Заспивах, гушната до тебе

и приказно потъвах във съня.

Люлееше ме в нежна люлка,

приспиваше ме кат' дете,

и галеше ме с нежни пръсти,

забравил, че си уморен...

А кожите ни се топяха,

прегърнати до сутринта,

телата прелестно шептяха

прекрасен химн на Любовта.

Ах, тези утрини вълшебни...

не ще забравя никой път,

в които със целувки верни

покриваше ти мойта плът...

Отминаха години оттогава,

но често спомням си за теб...

Такава обич има ли забрава

едва ли, в мене си роден...

 

© Криси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??