9.07.2014 г., 22:14 ч.

За тези две очи 

  Поезия » Любовна
517 0 3

Ах, тези две очи!

Събрали всичките лъчи.

Сърцето ми трепти

и като птица то лети.

Простори сини - в тях

и там под миглите им спрях.

Обсебват ме така:

в сърцето слагат ми ръка.

Цветът ще ме взриви,

душата вече ми кърви.

С невинност на дете

и колко са дълбоки те...

Ще се удавя в тях

и ще направя светъл грях.

 

Ах, тези две очи!

Пред тях и Господ-Бог мълчи.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??