9.08.2011 г., 14:05 ч.

За топлите значения... 

  Поезия
962 1 4

ЗА ТОПЛИТЕ ЗНАЧЕНИЯ...

         

На масата ми – залък Хляб…

 

Ухание – на угар.

На метличина.

На мащерка

и сладки откровения.

На водопади – златозърнени.

На майка ми –

и две трапчинки обич.

На болка.

На самотност.

И…очакване.

 

На масата ми – залък Хляб…

 

Забързаност –

по стръмни стъпки –

задъхано завръщане –

към Извора.

В зениците на залеза –

прокъсана пъртина –

към слънчевата къща,

препълнена със обич

и аромат на топло.

 

На масата ми – залък Хляб…

 

Нестихващо присъствие –

мълчание молитвено –

на приливи и отливи…

Безкрайно босоного лято,

белязано с дихание –

първичнозвездолико.

Магийно заклинание –

Заръка и Повеля –

и свише – Опрощение.

Апотеоз.

И Благослов!

За топлите значения

в сезона безсезоние.

 

 

 

© Донка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??