4.04.2024 г., 12:30 ч.

За варварина от далечен край... 

  Поезия » Друга
104 2 2

За варварина от далечен край

природата е само дом и храм.

Животът му е между ад и рай,

смъртта готов е да посрещне с плам.

 

Когато мечът и лъкът почиват

на лира, пеейки, докосва струни.

Небето и земята го опиват,

чертае по скалите свои руни.

 

Магьосницата - пещерната жрица

предрича му могъщество и слава.

Зад хоризонта златна хубавица

сънят на див езичник завладява.

 

Край огъня, на стан, сънува той

препускането с кон към бъднините.

Победите очакват го безброй

отвъд зората - там, зад планините.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??