29.03.2023 г., 10:29 ч.

За вас 

  Поезия
171 5 4

За вас аз пиша и обличам

речта си волна с красота!

Слова подреждам, в тях се вричам.

Обидите зашивайте с игла.

 

Бъдете капката роса в тревата,

на славея бъдете в песента.

Бъдете облак бял във небесата

и теменужен валс на песента.

 

Бъдете чувствени и благородни,

бъдете част от морава дъга.

Във радост да кипи душата ви,

и в дъхавия танц на пролетта!

 

За вас аз пиша и обличам

речта си волна с красота!

Душата гола, по детски чиста,

във радост ще я потопя!

 

Думите не бива да изчезват.

Без тях е пустош, празнина!

В безмълвие удавя се душата,

а сърцето - в горчивина!

© Лидия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, че отделихте от ценното си време, за да прочетете стихотворението ми. Емо, ти забелязваш моите дълги отсъствия. Благодаря ви, приятели, че ви има!
  • Пиши по-често, Лидия! Липсваш! 🙂
  • Последният куплет казва всичко! Поздравления!
  • Много съкровени чувства си изляла в стиха, Лидия! Моите поздравления!
Предложения
: ??:??