24.08.2012 г., 10:59 ч.

За вас 

  Поезия
541 0 1

Дай ми - светлините, времето, мъглите 

и всичко, дето криеш в теб.
Дай ми - мъката, сълзите и кръговете под очите.
Бъди присъда, спътник, брат.
Както Едип и Изида извършили са грях.
Но ние, хората - първични, зли и всеотдайни
сме толкова различни, явни и безкрайни.
Носи ме на гърба си както в онези басни, когато видиш,
че не куцам - хвърли ме на земята с думи бясни.
Но никога не си мисли, че със себе си ще се пребориш.
Ако си роб - да си свободен, 
без да искаш - ти не можеш. 

© Без Име Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??