6.10.2019 г., 11:51 ч.

Заблуди 

  Поезия
631 1 0

Проехтяват в мен, като приказка. 

Прогнозират в началото края си. 

И затръшват вратата си рязко. 

Лутат се между ада и рая си. 

 

Снежни кули с лилави стени

и напудрени шутове някакви

гледат злобно и леко встрани 

към заблуди порочни и всякакви. 

 

Стъклен подиум, стари звънци 

и дивани съвсем изкорубени. 

Аматьорски - бездарни творци

в затвори от сенки прокудени. 

 

Там безмълвни линеят в очакване. 

Как изплуват им мазните истини? 

Проговарят с вик до прегракване 

и се мислят за вече пречистени. 

© Мария Божкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??