24.03.2011 г., 13:56 ч.

Забравени Герои 

  Поезия » Оди и поеми
634 0 0

 

Истински герои те бяха!

С любов на сърце,

с мисъл за дома, умряха!

Без да очакват 

дори и малка отплата.

Но след кратко време 

забравени бяха.

Напразно ли 

те тази мъка изживяха?

Да паднат убити

сред окопа зловещ,

а чувствата им изгоряха,

като в пещ.

Може би напразно

беше тяхната жертва,

народът ги забрави 

и брат на брата залъка заграби!

Превърнаха родината ни в дупка черна

и забравиха за тяхната саможертва.

И те имаха мечти

за по-добрите и светли дни,

но избраха пътя на борбата,

защото само тя щеше да им донесе свободата.

Истински хора с идеал един -

независима България и народ непобедим!

 

© Митко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??