Дълбоките стени на самотата
притискат във мълчание сълза.
Следата тръгва, следвайки следата
по стъпките на жадната лъжа.
Погълната от нямо непокорство
в предсмъртен полъх гали утринта
една преструвка от едно покорство
останала кой знае откога.
В олтара на съзнанието блудно
във пламъка на грешките искри
забравеното наше детство бурно
със болките си и с наивните мечти.
В прегръдка силна, ето, тихо стене
за неизбродените минали следи
със тиха песен за далечно време
преди за дълго в мрака да заспи.
© Ирена Иванова Всички права запазени