4.02.2024 г., 19:26 ч.

Забвение 

  Поезия » Любовна
229 1 2

               Забвение

 

                  На А. 

 

Животът преминаваше край мен. 

Понякога бе весел.. По-често бе тъжен и студен. 

Понякога намигваше ми закачливо, 

По-често ме изгаряше до болка, сякаш бе огниво. 

 

Ден след ден седях във мрака, 

А той фучеше с бясна скорост без да чака. 

Молех го поне за малко да забави ход, 

Та да се огледам и към щастието си да открия брод. 

 

Не ме послуша… даже май не забеляза

Тази моя пълна с горест фраза. 

Препускаше стремглаво, с нетърпение… 

Бързаше да ме заточи в собственото ми забвение. 

 

Навярно с него щяхме да се разделим скоропостижно

(И даже нямаше да е въобще престижно), 

Ако в деня на нашия романс не бях разбрал, 

Че бързайки оставил ми е теб и цялата вселена ми е дал. 

 

04.02.2024

 

© Владимир Велев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Скитница!
  • "Че бързайки оставил ми е теб и цялата вселена ми е дал."

    Много ми хареса! Финалът е чуден!
Предложения
: ??:??