Шофьори,
все така злоупотребили със себе си,
блъскат по клаксоните
и те вият,
стенат,
дори хапят.
Хапят безмилостно
кротките минувачи
и те побесняват.
Вече не пъплят,
не се спъват,
не се влачат,
а настървено събличат
пешеходните пътеки
от гърба на потните улици,
навличат се тях,
навличат се и се мислят
за черно-бели тигри.
Мятат се на врата
на светофарите,
ослепяват ги
с оголените си нокти.
Нахвърлят се
и върху пътните знаци,
налапват ги,
сдъвкват ги,
поглъщат ги.
Поглъщат и кротват,
облизват се дълго
и тихо си чакат
на тяхно място да поникнат
голи жени.
© Мария Василева Всички права запазени
свободни асоциации, не умея така добре да ги прекроявам и подреждам като теб; много модерна и образна, динамична и провокативна, харесва ми как насищаш стиха на места, удряш по черните клавиши на въображението с цялата ярост на съдийското си чукче...
Изключително приятна изненада.