2.11.2018 г., 23:31 ч.

Задушница 

  Поезия
355 4 6

Тази задушница,

с твоето име, 

не спира, боли ме! 

При теб ще дойда, тате! 

 

Ще бъда с твоите внуци

и новите, които не видя. 

Ще те запозная. 

Ще нося любимите цветя. 

 

Ще запалим по цигара, 

а наоколо окапали листа. 

Ще погаля студената земя, 

а ще чувствам топлинка. 

 

Всичко знаеш

и не питаш. 

Зет ти сам е в къщи

и отсипва ти кафе. 

 

Майка само ще въздиша, 

че при теб не дойде. 

Много и липсваш, 

но по желание не се мре. 

 

Тръгваме си, тате! 

С натежало сърце. 

Галим лицето ти

сус студени ръце. 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??