25.11.2007 г., 10:56 ч.

Задължително на изток 

  Поезия
422 0 4
 

Задължително на изток

особено сутрин

терасите трябва да гледат

задължително на изток

особено мъжките тераси

най-вече сутрин

когато цигарата ти

е объркала терасата

но е по-добре

ако е изток

не е задължително

да е слънчево

даже напротив

малко мъгла

върши по-добра работа

но ако е изток

е някак  по-естествено

за сутринта

и нищо че очите му

са залезли

още преди до го срещнеш

ако сутринта е на изток

вечерта си оправя посоките

с вчерашна дата 

на следващата

ще може и залеза да хванеш

стоиш с гръб към себе си

и гледаш залеза през пода

обикновено на банята.

 

© Мария Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Интересно...
    Не терасата , сърцето сутрин търси изток...
    А вечер запад...то си знае посоките...
    С много обич, Мария.
  • Оригинално!
    Поздрав от изток!
  • ...или през тоалетната чиния...хехе...Поздравче!
  • Интересна идея.Хареса ми!Поздрави!
Предложения
: ??:??