21.04.2007 г., 10:54 ч.

Заедно влюбени 

  Поезия
1156 0 5

Гледаш сиво ежедневие,
гледаш блудкава мъгла,
после гледаш с презрение
бездушните тела


и си казваш, ами да,
това е нашият живот,
само проста простота,
покрита до горе в мъгла.

Но ето лъч жълтукащ
през нея се прокрадва
като капчица вода
в ада...

и си казваш
 - Ха, искра,
ще запаля огън с нея

и се мъчиш.
 - До кога ?

Животът не е лесен,
никога не е и бил,
но щом сте двама,
ще е лесно, сами
си го знаете... нали ?

Вие вече сте се сляли,
сляли сте се в едно
и колкото и да ви удрят,
ще останете заедно!

© Илия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво е!
  • Много ми хареса!
    Поздрави!
  • щях те целуна ако беше момиче за хубавите ти слова, но си мъж и затова те приветствам за мисълта и стиха!
  • Живота не е лесен, но пак е прекрасен!
    Поздрави!
  • Прекрасно , просто прекрасно
Предложения
: ??:??