17.01.2008 г., 11:52 ч.

Зайо и Ежко 

  Поезия » За деца
859 0 10
- Хайде, Ежко, с мене беж.
- Аз съм бавен таралеж.
- Ако искаш да играеш,
трябва да се постараеш.
Хайде, тичай най-накрая!
- Зайо, нещо ще призная -
че не мога аз да бягам,
само ябълки да слагам
на добрите ми бодли.
И те питам аз, дали
ти умееш хей така
с твойте пъргави крака?
- Зная вече, Ежко Бежко,
че макар да ходиш тежко,
ти си мъдър, справедлив,
нищо, че си тъй бодлив.

© Иванка Морарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??