13.07.2019 г., 13:54 ч.

Закана 

  Поезия
472 4 4


             "Като сладка поличба, като закана за обич"   Димитър Манолов

 

 

Ще пусна вятър срещу теб. Да лае.
Ще срежа сянката ти с двеста ножа.
Ще те избягвам ... Все ще ми е тая...
На спомените катинар ще сложа.

Във черен петък ще варя пелини.
А името ти трижди ще зачеркна.
Да расне троскот, откъдето минеш,
да нямаш нито Господ, нито черква.

И, ако друга гледаш във очите,
в зениците ти нощ да се засели.
Да зъзнеш посред лято...здрав и читав,
да легнеш, да не станеш три недели.

А щом със дни за мене се не сещаш,
дано забравиш името си даже.
Звездите да са ти вечерни свещи,
че аз с любов , с любов ще те накажа.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??