6.07.2017 г., 11:14 ч.

Заклинание 

  Поезия » Любовна
248 0 2

              Заклинание

 

Обичай ме когато съм далече

и буря връхлети във късна доба!

Тогава като клетници обречени

със теб ще търсим ветлина и огън.

 

Обичай ме когато ме проклинаш

за спомени изстинали в сърцата!

За любовта, за хубавото минало,

за болката останала в душата.

 

Обичай ме когато ти се плаче!

Сълзите ти ще се првевърнат в бисери,

а в нежен полъх твоите клепачи

които безнадеждно ме орисаха!

 

1988г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??