18.07.2023 г., 11:27 ч.

Заклинание 

  Поезия
189 0 4

Вземете ме, хладни потоци,

облей ме, прастара вода,

покрий ме с безброй водоскоци,

кръсти ме, пази ме в беда!

С прохладна, живителна влага

от буйния снежен топеж

по урви планински пак бягай

с див устрем под вятъра свеж!

Излял се в сърцето – пустиня,

наситил с порой стъпки – жар,

очите обагрил ми в синьо,

духът ти, вода, ми е дар!

На тебе тъй много приличам –

преливам се в стих многолик.

Сърцата човешки обричам

на жив, непресекващ светлик.    

 

5.04.2006     

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??