19.05.2019 г., 6:43 ч.

Заключени 

  Поезия
202 0 0

ЗАКЛЮЧЕНИ

 

Душата –

Бог е заключил

всичките и тайни

в телесната обвивка.

Ключът прибрал

в небесната обител.

Сам Човекът

собствената си душа

не би могъл да опознае.

По пътя си Животът

в цветове думите вае.

Само Той ги разчита.

Във вечен диалог

между памет

и сърце вървим,

падаме и ставаме,

любим и мразим,

бъдното творим...

Ще я пазиш чиста,

или омърсиш,

дори продадеш,

това с което си я натоварил,

на поколенията ще предадеш...

Все повече се питаме: -

От къде извират чувствата -

мисълта, сърцето, или душата?

Защо те стават все по-пусти,

а ние – посредници на парата?

Душа и тяло се сблъскват

в своите водещи мирогледи,

но диалозите вече отсъстват -

изстрелът е знака последен...

. . .

Душата –

Бог е заключил

всичките и тайни

в телесната обвивка.

Ще ги отключи,

подредено написани,

когато обителта и постави

под земната покривка...

 

17 05 2019

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??