22.04.2015 г., 18:28 ч.

Законодателна пеперуда 

  Поезия » Хумористична
345 0 1

 

Законодателна пеперуда

 

Полетът на бягащото щастие

се изви с крила на пеперуда

и погнаха го всички власти

от законодателни подбуди.

 

- То няма право да лети, да бяга!

- Обложете с данък този непредвиден ход!

- В затвора дълго то да се изтяга!

- Присъдата да бъде – до живот!

 

- Тук никой няма право да лети,

особено пък някакво си Щастие,

тук трябва да се трупат куп пари,

без уклон и пристрастие.

 

Това е смисълът на нашата държава –

парите, фондовете да се усвояват,

не може просто със крила на пеперуда

да си щастлив, ей тъй непринудено.

 

 

botyo

 

 

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??