5.07.2006 г., 0:14 ч.

Закъсняло писмо 

  Поезия » Любовна
2166 1 21

Здравей,
моя обич несбъдната!
Как си?
Помниш ли още очите ми?
Този плик отвори ли
с пръсти изтръпнали?
Внесох ли...
внесох ли смут днес във дните ти?
Ех...
Здравей,
моя обич изстрадана!
Ти не гледай петната по листите.
Та нали и очите разплакани
толкова много харесваше...
липсват ли?
Исках...
моя любов недолюбена,
да напомня за мен отдалече,
да опитам да кажа с две думички...
да превеждам езика сърдечен.
Исках...
моя любов тъй бленувана!
да ти кажа каквото пропуснах...
Отегчи ли се?
Хайде,
сбогувам се.
Ти прощавай...
но без теб ми е толкова пусто.

© Мая Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??