26.09.2007 г., 11:56 ч.

Закъсняло завръщане 

  Поезия
575 0 7
Закъсняло Завръщане

Безбрежно обичах те:
ти с пясък посипа ме.
Небрежно отричах те:
с морето настигна ме.
Навреме потичахме,
но ти обърка посоката.
Безвреме повиках те -
вятър показа ми страната ти опака.
Накрая задрасках и теб,
но жарко слънце проникна;
разгърна страници, покрити с лед,
но ти в мене твърде късно вникна.
Няма място за стари вълни -
морето жадува новите гребени,
заляло хребети горски и дори планини,
то търси други, по-дълбоки вълнения!

© Вечерница или Зорница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??