6.05.2005 г., 0:53 ч.

ЗАЛЕЗ 

  Поезия
862 0 4
 

Празничният залез се изнизва

през планинския си път,

синя светлина на телевизор

се разстила над града.

Изхабен езикът на колите

под неонните простори,

от асфалта към звездите

с нежна суета говори.

Луди люляци премрежват

с аромата си очите.

Покривите се навеждат

от умората превити…

Празничният залез се изнизва

и е планината празна.

Само светлина на телевизор

под неоните залязва.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??