Залез край морето
На хоризонта слънцето залязва.
Сякаш огън го гори!
Бавно жълти облаци прорязва
и от погледа се скри.
Небето бавно потъмнява.
Нюанси пурпурни добива.
Първата звезда изгрява.
Чудна гледка се разкрива.
Последните лъчи червени
галят пъстрото небе.
Пътеки, сякаш позлатени,
пресичат тихото море.
В тази красота, така омайна,
желание странно добиваш.
Да тръгнеш по пътеката незнайна,
себе си да преоткриваш.
С поглед в далечина зареян.
Спомени в мечти се вливат.
Небосводът със звезди осеян
и вълни нозете мият.
Нямо слушаш морските вълни.
Бризът гали ти косата.
Пясъкът нашепва “поседни,
зарови си в мен краката“.
Ето, че нощта преваля вече,
а ти все още си там замечтан,
в мислите си тъй далече.
Стоиш, а дишаш запъхтян.
© Иванка Неделчева Всички права запазени