20.04.2013 г., 12:28 ч.

Залез в Иран 

  Поезия » Пейзажна
371 0 1

 

И тук огромно слънцето залязва
в рубинените небеса.
И сгушено в  космическите пазви,
остава там до утринта.

А стъпи ли в  рубините на планината,
то сенките ще удължи...
Ще затрептят над нас звездите и луната,
и тук Нощта ще продължи...

След  слънцето светът се прекатурва...
Безшумна идва и Нощта,
а и Тъмата по петите ù се втурва
с романтиката на света.

     28.09.2006 г. Техеран



© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??