20.06.2004 г., 22:57 ч.

Залог 

  Поезия
1007 0 0
Залог

Защо ли се страхувам
любовта си да призная?
Нима не осъзнавам,
че оттам започва раят?

Очаквам ти да кажеш
какво съм аз за теб.
А ти дори не знаеш,
че сам си в мойта цев.

Обичам те,признавам,
макар смутено,през сълзи.
Ако в грешка пак попадам,
няма кой да ме спаси.

В днешния живот е важен
рискът и следващите го неща.
Дори ако залогът е безмислен,
с туй не свършва се светът.

За пореден път,
ето пак заставам,
и сърце,разум и дори съдбата
за свойта цел обединявам.

Ще спечеля или ще загубя,
без значение за мен е.
Може и да съм безумна,
ала любовта ми е за тебе.

© Елизабет Бенит Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??