20.03.2024 г., 18:58 ч.

Замръзналото кралство 

  Поезия » За деца
147 2 5

С Ана днес се запознах,

Но че е принцеса не разбрах,
Вълци ни нападнаха в гората,
И падна в пропастта шейната.

 

Олаф срещнахме тогаз,
И го харесахме за в час,
Той за лятото ни песен пя,
Това не беше на шега.

 

Но аз ще му разкрия знам,
Че за лятото е той голям,
И на слънце щом застане,
Много мъничък ще стане.

 

Дворец от лед съзряхме
И с Елза се видяхме,
Но тя уплаши се уви,
И ни изгони пак сами.

 

Ана с кичур във косата - бяла,
И съвсем премаляла,
Трябваше да заведа
При специалистите по любовта.

 

А дядо Папи тайна ни разкри,
Че любовта ще я спаси.
За това на принц Ханс я поверих,
И веднага се покрих.

 

Но когато буря се зададе,
Със Свен се върнахме назаде,
Осъзнах че я обичам,
И взех по-силно аз да тичам.

В миг съзрях я във мъгла,
Да защитава своята сестра,
И разбрах, че любовта спасява,
Този който безрезервно се отдава!

© Екатерина Николова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Замръзналото кралство »

5 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??