24.03.2024 г., 15:37 ч.

Замръзналото кралство 

  Поезия » За деца, Друга
260 6 17

В приказна много далечна страна

живеели две сестри Елза и Анна.

Елза криеше от всички голяма тайна

и не знаеше с нея как ще властва.

 

Тя е царствена интелигентна

смята, че за поданиците си е вредна.

От дете знае, че има супер сили.

с тях може да настъпят тежки зими.

 

Чудеше се как да се прикрие

с ръкавици магията да скрие.

На пръв поглед изглежда строга, 

но имаше душа много чиста и добра.

 

Обгръща приятелите си с грижи и любов

трябваше да напусне родният дом.

Тайната за замразяваща сила да скрие

със самота си изведнъж да свикне.

 

Уплаши се, че ще нарани някой

избяга от нейното кралство.

В далечната планина се озова

за минути зад нея всичко побеля.

 

Сняг вали, вали, на всякъде навява

в секунда мигом всичко побелява.

За нея напомня времето мълчаливо

и даже дърветата оголени сиви.

 

Със замразяващи супер сили

правеше чудни ледени картини.

Замък огромен от лед изгради

за бъдещите си самотни дни.

 

Сестра ѝ Анна тръгна да я търси,

с ловец и елен смешен се сприятели.

Всякакви небивалици с тях върши

събраха се трима мечтатели.

 

Сняг вали, от бял още по -бял

с тия сили супер е навял

още по силно сега завалява

но оптимизма им не отминава.

 

С Анна никога няма да е скучно

може да изглежда отвеяна,

но с нея всяко приключение е щуро,

около нея всеки в миг се забавлява.

 

- Аз живея в тази люта зима

радвам се, че ви виждам.

да се представя казвам се Олив 

и имам нос остър като молив.

 

- Скок -подскок, скок-подскок

този сняг е тъй дълбок.

До двореца аз ще ви заведа

бързо следвайте моята следа.

 

Бъбривия снежен човек Олив

жадува, живее, за да обича

иска да се чувства жив 

около всички скача, тича.

 

Държи на новите си приятели

истински все едно са семейство.

Групичка неповторими мечтатели

за тях времето е наистина безцелно.

 

Изрича неща мигом грабващи сърцето

понякога не дава най-добрите съвети,

обича безкрайно и може да развесели 

всеки в най-тъжните моменти

© Виктория Милчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Замръзналото кралство »

3 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??