24.10.2007 г., 11:16 ч.

Запалих огън 

  Поезия » Любовна
667 0 6
 

Запалих огън,

за да изгоря

и малкото, което ни остана.


Започнах от началото -

целувките горяха

не по-лошо

от тайните ни срещи край морето

и разговори в кафенета задимени

възнасяха се с лекота в небето,

придружени 

от  вълма от черен пушек.


Последни хвърлих в огъня

писмата ни,

За миг усетих колебание

във пламъка,

но после се съвзе

и свърши работа.


Тогава нещо ме накара

да вдигна поглед към небето.

И там прочетох

цели изречения.


Димът трепереше,

но не преставаше да пише,

като ученик,

когото са наказали

за назидание

сто пъти да напише:

„Сгреших, все още те обичам."

© Мариана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??