Търси ме в лабиринта на страстта!
Сърцето ми е закалена перла.
Не всичко е въпрос на суета,
на пек и мраз, и на дебели нерви.
Аз имам сила от задънен път
в ръцете ти да търся брод и изход.
И с гъдела по топлата ти гръд
неписаната книга да разлиствам.
Дали на млечен път сме синоними,
заплетена в очите звездна прежда?
Безкрай. А времето е уловимо
защото любовта се разпорежда.
Със струни от подкожните стрели
люлеем се в екстазни земетръси.
Целуват се щастливите пчели,
залепнали безсилно във меда си.