24.10.2014 г., 9:08 ч.

Заповядай с тъгата 

  Поезия » Любовна
707 0 9

 

ЗАПОВЯДАЙ С ТЪГАТА

 

Провери ли във своя имейл

колко пъти написах „обичам”,

колко обич и нежност съм взел

и с какви имена те наричам?

 

Или вече забрави за мен,

пожелала – уви – да ме няма,

за да търсиш красив супермен,

който с нищо не ще те ранява?!

 

Вече имаш в живота си друг,

но е моята противоположност.

Би могъл да ти стане съпруг,

ако имаше тази възможност.

 

Знам, че още ти сваля звезди,

обещавайки всичко, което

сутрин рано в небето блести

и оттам се излива в сърцето.

 

Ала... той не шепти „Отче наш”

и едва ли се моли на Бога.

Той е просто един богаташ,

който утре ще каже: „Не мога!”

 

Настрани ще извие глава,

обещаното в миг ще откаже,

ще се върне при свойта жена

и така – само теб ще накаже...

 

Провери ли във своя имейл

как жадувам за теб в тишината?

Самотата ми прави коктейл,

затова – заповядай! С тъгата...

 

Не предлагам усмивки и смях,

нито полъх красив от небето,

само път, който аз извървях,

но опазих у мене детето.

 

Нека спрем четива да творим,

нека мейлите станат архиви...

Нека двама напред продължим

и дано сме безкрайно щастливи!

 

 

 

© Росен Гъдев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??