Предавал ли ви е до днес приятел -
ще знаете дали боли и колко!...
Аз онзи ден попаднах на предател,
душата ми сега крещи от болка...
Във късна доба - времето на Юда,
луната - с жълтото око на сова,
предателите в този час будуват,
във вените им, вместо кръв - отрова!
Душите им - обраснали във бурен,
а дяволът в ухото им нашепва,
изпаднали и жалки креатури -
погазили приятелската клетва!
Загубих най-добрия си приятел,
а за съвет до него се допитвах...
От брат по-скъп...оказа се предател!
Без милост вярата ми бе разбита!...
Със него бях в житейските завои,
последната си риза му дарявах,
приемах радостите му за свои,
а в мъката го братски утешавах...
И залъка по равно си деляхме,
в мечтите двама стигахме далеко...
И истината заедно прозряхме –
приятел е богатство за човека!...
Но днеска ярост, болка и обида,
вулкан от чувства се надига в мене!
Невярващ ставам!... И с очи да видя,
аз заразен съм вече със съмнение!...
© Роберт Всички права запазени