24.08.2007 г., 10:58 ч.

Защита 

  Поезия
561 0 3

Много болка и обиди
има в този свят суров,
колко мъка в себе си  крие,
бедност, болест, лош живот.

Кой сега ще ми помогне?
Кой ще ми подаде ръка?
Кой сълзата ще изтрие,
казвайки ми дума добра.

Болка, мъка и обиди
крие тоз живот опасен,
но и малко светлина,
и пътя ти е ясен.

Щом до теб застава Тя
с нежност, обич и закрила.
Виждаш тази светлина
и се чустваш тъй щастлива.

Свети майчината обич,
пръска пламъци надлъж,
със защита те дарява -
обичта си тя ти дава.

Няма болка, няма страх,
има радост и закрила,
около тебе няма мрак -
със светлина те е обвила.

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво! Рамото на близките е най-ценното в трудни моменти.
  • Свети майчината обич- блазе му , който е огрян от нея.Развълнува ме, Лилия.Хубав стих, с обич.
  • Когато светлината е с теб,то и щастието няма да закъснее!!!Поздрав!!!
Предложения
: ??:??