Искам, Аз да съм!
Искам и да бъда...
Живот, като в сън -
мечта или присъда.
Какво ли, Аз не бях?
Какво ли и не съм?
Любов или пък грях
в живота като в сън.
Течах! Горях! Ламтях!
Без злоба аз обичах...
Мечтите сбъдвах
и още те обичам...
Безвремие и чисто време
се вливаха във тях.
И не морето до колене!
Защо ли Аз живях?
© Веселин Георгиев Всички права запазени