19.02.2008 г., 14:06 ч.

Защо 

  Поезия
651 0 11

ЗАЩО 

 

Защо прекърши моите криле

с порой от злоба, обиди, лъжи?

Защо с неспирни ледни ветрове

вярата ми в тебе угаси?

 

Защо в горчиви нощи пресуши

моя океан с безброй мечти,

а сърцето ми - порутен кораб,

на дъното остави да лежи?

 

Защо, кажи, ми пречеше да видя

това, що и незряща би видяла?

Със лъжливи чувства съм живяла.

Във посока грешна съм летяла.

 

Защо и днес не мога да раздам

всекиму заслужено? Не знам.

Ала знам, че пак ще полетя,

само ако мога да простя.

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??