14.04.2008 г., 17:42 ч.

Защо 

  Поезия » За деца
813 0 12

ЗАЩО

 

Кажи ми, ябълко засмяна,

защо си с таз премяна?

Вчера тук при теб дори

славей дом си построи.

 

Ябълката ме поглежда,

клончета към мен навежда,

милва ме и ми се смее,

тихо песничка ми пее:

 

"Тра-ла-ла, тра-ла-ла,

пак пристигна пролетта.

Радват ми се вече всички,

гости са ми рой пчелички.

 

Аз пък мойте цветове

ще превърна в плодове.

Ябълчици да ядеш,

та голям да порастеш."

 

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??