Защо?
Навън вали... във тъмнината,
а сърцето ми потъва в празнотата!
Мълчиш, мълча и аз сега
И всеки се пита: „Защо се получи така?!”
Стоя в леглото си сама
и търся твоята ръка.
Затварям тъжните очи,
но сънят не ме лови!
Минават бавно часовете,
Чета отново редовете....
И мисля си какво ли правиш ти -
дали си весел или пък не си...
Дали тъжиш за мен в нощта
или забрави вече моята душа?!
Дали си спомняш болки и мечти,
дали си мислиш за моите тъжни очи?!
В ръката стискам телефона
и чакам твоя глас....
Набирам номера, затварям,
все пак и гордост имам аз!
Разглеждам снимките в албума
И виждам твоя лик...
В очите ти се вижда спомен,
А в мойте - хиляди сълзи....
Поглеждам слънцето - не грее,
А вятърът зловещо пее...
Луната свети в тъмната нощ,
ръката ми хваща острия нож...
© Илияна Всички права запазени