1.04.2009 г., 20:14 ч.

Защо?... 

  Поезия
545 0 0

 

          Защо?...

----------------------------

Защо? Защо? Защо...?

Защо, когато всичко е добре,

защо отново то лошото зове?

Съдбата ли съм си проклел?

Конците пак оплел?

Не са добри делата мой!

Далеч от висотите твой.

Къде пак сгазих лука?

Какво настъпих и кого?

А мислех, че е за добро

и защо пак то - проклетото защо?

Та цял живот взимах си поука.

От нескончаемото защо.

Не трябваше ли да съм осъзнал,

житейските истини разбрал?

Остарях! Нима не помъдрях?

Нима останах си глупак?

И отново вечното:

Защо? Защо? Защо?

Не! Не искам пак!

Край! До тук!!!

Стига с този кръговрат!!!

Няма време за обрат!

© Димитър Митов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??