11.02.2009 г., 18:07 ч.

Защо 

  Поезия » Друга
392 0 0

Защо

Не зная -

защо съм роден.

Нито пътя,

който ще измина.

Не запомних -

очите на хората,

нито кой ме

поведе.

 

Сам ли вървя,

или ме води

всесилната воля.

Свободен ли аз

се изправих,

или принуди ме

животът нелек?

 

Не зная -

защо съм роден.

Очите детски

не казват ми -

защо съм живял?

Защо ще умра -

на живота в

края - предел?

Създадох ли нещо,

или просто извървях

човешкия откъс

от пътя?

Вървях

в минутите свои

несретен...

 

Не зная -

защо съм роден.

Не зная -

защо да умирам?

А нима някой

ще каже?...

© Валери Качов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??