Защо
Не зная -
защо съм роден.
Нито пътя,
който ще измина.
Не запомних -
очите на хората,
нито кой ме
поведе.
Сам ли вървя,
или ме води
всесилната воля.
Свободен ли аз
се изправих,
или принуди ме
животът нелек?
Не зная -
защо съм роден.
Очите детски
не казват ми -
защо съм живял?
Защо ще умра -
на живота в
края - предел?
Създадох ли нещо,
или просто извървях
човешкия откъс
от пътя?
Вървях
в минутите свои
несретен...
Не зная -
защо съм роден.
Не зная -
защо да умирам?
А нима някой
ще каже?...
© Валери Качов All rights reserved.