26.02.2010 г., 0:18 ч.

Защо?! 

  Поезия » Философска
645 0 7

Защо, когато държиш света в ръка,
е нужно да понасяш неговата мъка?
Защо, когато контролираш живота,
трябва да се питаш какво е смъртта?

Защо, когато обичаш някого дълбоко,
се питаш дали да го обидиш е жестоко?
Защо да  отблъскваш всички загрижени
и да ги отпращаш винаги унищожени?

Защо си задължен, когато станеш сутрин, 
да си кажеш, че ще е гадна утрин?
Защо да бъдеш здрав означава, че си болен
и защо от всичко трябва да си недоволен?

Защо трябва да си рицарят на нощта,
като можеш да бъдеш на мощта?
Защо да приемаш, че всички са идиоти,
като в тази игра  самият ти си наопаки?

© Грийн Лейди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??