Защо ме наказа, живот,
през теб без любов да премина?
За някакъв грях ли жесток
край мен любовта си замина?
Какво е живот без любов,
без нейната ласка гореща?
Проклинам те, жребий суров,
очаквам мечтаната среща!
О, знам, закъсняла е тя,
кръвта все по-бавно пулсира...
Щом има цветя в есента,
и сърцето любов ще намира!
© Славка Любенова Всички права запазени