Защо
Как да те забравя,
когато в мислите те срещам?
Как да те намразя,
когато всяка моя клетка те обича?
Защо да мисля,че има студ
във твоята длан гореща,
когато всяка ласка твоя
в тръпка ме превръща?
Защо да вярвам, че те няма.
Нали гласът ти вечер ми шепти.
Защо да те превръщам в спомен,
нали жената ти във мен смути?
© Йонка Янкова Всички права запазени