7.08.2012 г., 23:17 ч.

Защо ме не научи, мамо... 

  Поезия
797 0 1

Нещастен днес

 се чувствам, мамо,

какво да сторя ми кажи?

Животът нещо пак не ми върви.

Нещо се  обърква.

Някъде сгреших,

съветите ти следвах,

с всички се отнасях -

както си ме учила и ти!

Едно забрави да ми кажеш,

едно ме не научи:

как без болка да обичам

оскотени, паднали души!

Научи ме да не страдам,

научи ме с лекота мерзостта

да подминавам.

Как спокойно да заспивам

без размисъл и угризения

за съвест, прегрешения.

Научи ме, мамо!

Научи!

Кажи ми как замързнала душа

да размразя?

Как озъбен и оглозган

живот да подредя?!

Научи ме, мамо! Научи!

На това защо не ме научи?!

Ти ме учи - да обичам,

да съм честен и добър,

да уважавам и да се раздавам.

Но как душа си да опазя -

ти учеше ме да не мразя.

Пак кажи ми, мамо -научи ме как!!!

© Димитър Митов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Но как душа си да опазя -
    ти учеше ме да не мразя.
    Една добра майка само на това може да те научи, то е много ценно.
    Омразата е болест, тя ще те убие!
    Харесах творбата!Поздрав!
Предложения
: ??:??