28.05.2010 г., 7:53 ч.

Защо се ражда любовта 

  Поезия » Любовна
489 0 2

Защо се ражда любовта

Ах, колко пъти мене мрака е прегръщал,
ах, колко пъти чезнех във тъга
и колко пъти молех да обичам,
ах, колко пъти молех се в нощта.

И колко спомени безлични
ми носи времето сега,
не, не ме обичай,
мъртва в мен е моята душа.

Спри, не се обръщай
и недей ми говори, мълчи,
ах, сърцето мракът го прегръща,
поспри, от всяка дума ме боли.

И нощите и дните
на мене носят ми тъга.
Защо се раждат в нашите тела душите,
ах, защо се раждат на света?

© Мартин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??