May 28, 2010, 7:53 AM

Защо се ражда любовта 

  Poetry » Love
487 0 2

Защо се ражда любовта

Ах, колко пъти мене мрака е прегръщал,
ах, колко пъти чезнех във тъга
и колко пъти молех да обичам,
ах, колко пъти молех се в нощта.

И колко спомени безлични
ми носи времето сега,
не, не ме обичай,
мъртва в мен е моята душа.

Спри, не се обръщай
и недей ми говори, мълчи,
ах, сърцето мракът го прегръща,
поспри, от всяка дума ме боли.

И нощите и дните
на мене носят ми тъга.
Защо се раждат в нашите тела душите,
ах, защо се раждат на света?

© Мартин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??