3.07.2008 г., 7:06 ч.

Защо се върна 

  Поезия » Любовна
858 0 2






                     Защо... Защо отново тук се върна,
                     стискайки във длани онзи глас,
                     безмълвно молейки ме пак да те прегърна,
                     потъвайки в познатата ни страст!


                    Със бели, леки, лебедови стъпки
                    върху душите ни отново тя ще мине
                    и ето пак, познатите и плашещи ме тръпки,
                    че любовта е тук за нощ и пак ще си замине!


                    И с утрото усещам, че отново сме сгрешили,
                    гледайки се хладно с чувства разпиляни,
                    без да сме се със сълзи и обещания простили
                    си тръгваме, потърсили подслон за снощните си рани!


                    Но при мен те чака всяка, тиха вечер да се върнеш,
                    нямо е сърцето ми, от нощните ти походи накъсано,
                    прегърнал го веднъж е трудно да си тръгнеш,
                    целуни ме този път без "Сбогом" в утрото навъсено!...

© Галина Пенкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??