3.05.2021 г., 19:32 ч.

Защо срами се Ганьо, юродиви 

  Поезия » Гражданска
261 4 5

Отпуснат ли за малко клупа въжен
и ето – с удоволствие се бесим.
Сами се заблуждаваме и лъжем,
а сметката ни – все едно, към кесим.

 

Един да тръгне – цяло стадо блее,
народ такъв... Горката ни Родина!
Вълкът и той по овчи се белее
и май е на овчарите роднина.

 

Защо срами се Ганьо, юродиви,
сираци и вдовици да погледне?
Трапец - бесилка... Колко му отива!
А циркът? Май ще трае до последно...


 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??