16.07.2004 г., 1:51 ч.

Защото луна съм аз а ти си слънце 

  Поезия
1852 0 3
Устните ми празни думи ще изричат
и жадни ще останат те,
ако от твоите вода не пият,
ако не целунат твоето лице.

Студено ми е, не чувствам топлина,
не си до мен, а ти си мойто слънце.
Днес съм по-студен и от студа.
По-малък чувствам съм от зрънце.

Аз зная - моят път до тебе води,
но съм сляп без твоите лъчи.
Духът ми в мрак от теб създаден броди
и търси твоите очи.

Вода съм, но съм жаден.
И съм въздух, но се задушавам.
Изгрев съм, но ето че залязвам.
Защото луна съм аз, а ти си слънце.

© Владимир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е хубаво!! Особено последният куплет е особено завладяващ. Гласувам с 6 Поздрави
  • Страхотно е страшно хубаво и въздействащо поздравления
  • Хлъц...леле,що на мене никой не ми ги пише такиваСигурно съм много гадна!Браво...
Предложения
: ??:??